Blog

einai_entaxei_oloi_kanoun_lathi

Είναι εντάξει...όλοι κάνουν λάθη

Εσύ και τα λάθη σου …

Μια σχέση κι αυτή, έτσι δεν είναι; Και μάλιστα μια από τις πιο σίγουρες σχέσεις της ζωής μας. Πάντα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα είμαστε μαζί. Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι ένας κοινός θνητός και να μην κάνεις λάθη. Όσο κι αν προσέχεις, όσο κι αν κάνεις πάντα το καλύτερο, δεν είναι δυνατόν να τα αποφύγεις πάντα και για πάντα.

Αποφάσισε, λοιπόν, ποια θέλεις να είναι η σχέση σου μαζί τους.

Θέλεις τα λάθη σου σύμμαχο ή εχθρό;

Θέλεις να βασανίζεσαι, να κάνεις διπλάσιο και τριπλάσιο κόπο για να τα αποφεύγεις, θέλεις να μην κάνεις τίποτε και να μην παίρνεις καμιά απόφαση, καμιά πρωτοβουλία; Μπορεί να ζήσεις λίγο πιο ασφαλής, αλλά δεν θα ζεις πραγματικά.

Μήπως έχεις διαλέξει να ζεις στο άλλο άκρο; Δεν φταις ποτέ και για τίποτε και πάντα οι άλλοι έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει, ό,τι ζεις και ό,τι νιώθεις; Έχει μια χαρά και ικανοποίηση ο θυμός αυτός και η δήθεν σου υπεροχή, αλάνθαστό μου πλάσμα, αλλά το ξέρεις και όλοι το ξέρουμε πόση αγωνία κρύβεται πίσω από την κριτική σου.

Μάθε να τα τιμάς τα λάθη σου, να τα αναγνωρίζεις και να τα διορθώνεις. Να μαθαίνεις από αυτά, να σηκώνεις τις συνέπειες - ναι, ακόμη κι αν είναι δύσκολες - και να εξελίσσεσαι.

Η επιείκεια θα σε πάει πιο μακριά από την αυστηρότητα και η αποδοχή πιο γρήγορα από την ενοχή.

 

Θες να μάθεις πως θα γίνεις ο καλλιτέχνης - δημιουργός της ζωής σου; Κάνε τώρα εγγραφή εδώ για να λάβεις την 7ήμερη εκπαίδευση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

 Για οποιοδήποτε θέμα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου εδώ.